Tag Archives: буџет

ЛДП: Кузмановска да ја продолжи расправата за буџетот

Пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ и претседателка на Комисијата за финансирање и буџет, Лилјана Кузмановска, втор ден ја одложува седница на Комисијата со што им го ускратува правото на пратениците да го искажат својот став за предлог буџетот за 2018 година. Според Деловникот за работа, расправата требаше да трае 10 работни дена, но Кузмановска освен што соопшти дека ја одложува на неодредено ...

Повеќе »

ЛДП: Власта во заминување да не си игра со егзистенцијата на вработените во „Македонски железници“

Шести ден патничките и товарните возови во Македонија не сообраќаат поради протестот на вработените во „Македонски железници“, кои бараат исплата на јануарската плата, а штети трпат и патниците и компаниите. Ова е уште еден доказ како власта во заминување си поигрува со егзистенцијата на вработените во МЖ и воопшто со достоинството на човечкиот капитал во Република Македонија. Последното случување во ...

Повеќе »

ЛДП: Општина Гевгелија на работ на ликвидноста

Интегрален текст од изјавата на претседателот на ОО ЛДП Гевгелија, Тихомир Ручкоманов   Советот на општина Гевгелија на 47-та седница, како прва точка од дневниот ред, го разгледува кварталниот извештај на буџетот на општината за период од 01.01.2016 година  до 31.03.2016 година . ЛДП Гевгелија, согласно завршната сметка на Буџетот на општина Гевгелија за 2015 година, како и доставените податоци ...

Повеќе »

Двоен Дефицит

Во Република Македонија денес имаме политичка економија која функционира по системот кредитори – влада корисник – граѓани доверители . Евидентно е дека со националната економија се управува хаотично , се прават такви комбинаторики кои водат од интервенционализам кон либерализам но и обратно , со регулација на пазарот од државен кон пазарен но и обратно , и ако на сето погоре ...

Повеќе »