Tag Archives: Дуфе Кукоски

Формиран Централниот изборен штаб на ЛДП

Либерално-демократската партија го формираше Централниот Изборен Штаб (ЦИШ), на чие чело е генералниот секретар на партијата, Дуфе Кукоски. Заменик шеф на штаб е претседателот на ЛИДЕМ, Стефан Миноски, а секретар е Соња Николовска. За логистика во ЦИШ одговорен е Стефан Спасиќ, секретар на ЛИДЕМ, аналитика и информатика ќе води членот на ИО на ЛДП, Ивица Тодоровски. За правните работи надлежна ...

Повеќе »

Одржано собрание на ОО ЛДП Тетово

На 31-ви август, во Тетово се одржа Собрание на Општинската организација на Либерално-демократската партија (ЛДП). На собранието на кое присуствуваа 38 делегати, избран е општински одбор кој брои 20 члена, како и надзорен одбор од 3 члена. Општинскиот одбор за претседател го избра Мирко Спировски. На собранието присуствуваа и потпретседателот на ЛДП Зоран Шапуриќ, генералниот секретар, Дуфе Кукоски и Владимир ...

Повеќе »

Средба Милевски – Гуерини

Делегација од Либерално-демократската партија, предводена од претседателот, Горан Милевски, вчера попладне оствари средба со првиот советник за политички прашања при мисијата на ОБСЕ, Симоне Гуерини. Разговарајќи за актуелната политичката ситуација во државата, Милевски истакна дека коалицијата “За живот во Македонија“ е онаа која ќе ја формира новата влада, за што веќе се почнати процедурите. На средбата исто така стана збор ...

Повеќе »

Средба Милевски – Женшун

Делегација од Амбасадата на Народна Република Кина, предводена од амбасадорот, Н.Е. Вен Женшун, денеска одржа работна средба со раководството на Либерално-демократската партија, предводена од претседателот, Горан Милевски. На средбата беше разговарано за актуелната политичка состојба во Македонија и предлозите на ЛДП за разрешување на истата. Се дискутираше и за односите помеѓу Република Македонија и Н.Р. Кина, како и за улогата ...

Повеќе »

Избрано новото раководство на Форум на жени на ЛДП – Битола

Со присуство на над 60 делегатки, Форумот на жени на ЛДП – Битола, на своето четврто собрание, и’ даде доверба на Д-р Лидија Ѓошевска во наредниот период да го води истиот. На собранието присуствуваа претседателот на ЛДП, Горан Милевски, генералниот секретар, Дуфе Кукоски, претседателката на Форумот на жени на ЛДП, Јулиана Николова, како и секретарот на Форумот на жени на ...

Повеќе »