Tag Archives: зеленило

ЛИДЕМ: Благодарение на децениските погрешни политики, Скопје e втор најзагаден град во светот!

Свесното и системско уништување на зеленилото и дрвата, збогатено со ефектот од скопската урбана мафија поддржана од минатата власт, меѓу другото, доведе до енормна загаденост и лош квалитет на воздухот. Нивната негрижа за основното човеково право, запишано и во Уставот на Република Македонија, правото на заштита на животната средина, нѐ направи сите нас да бидеме жртви на нивната децениска погрешна ...

Повеќе »

ЛДП: Продолжува дивеењето со прекумерна градба во општина Аеродром

На последната седница на Советот на општина Аеродром, пред самиот почеток на седницата, е поделен материјал на советниците во кој се содржани нацрт одлуки на нови измени на деталните урбанистички планови во општината, на предлог на градоначалникот Ивица Коневски.  Овие точки беа вметнати во дневниот ред без комисиска расправа и изгласани од  владеачкото мнозинство на ВМРО ДПМНЕ и коалицијата.  Советникот ...

Повеќе »