Tag Archives: избори 2016

ЛДП: Политичките партии да ги тргнат канџите од ДИК

Политичките партии, учесници во изборниот процес да престанат со вршење на притисоци врз работата на Државната изборна комисија. Неприфатливо е било какво мешање во работите на ДИК, дури ниту најмала интервенција врз процедурите на нејзиното одлучување. Членовите на ДИК да не потклекнуваат на политичкото влијание и притисоците, а уште помалку, да не потклекнуваат на пресијата од повикот на одредени партии ...

Повеќе »

ЛДП: Аргировски свесно ги доведува пензионерите во заблуда

Со изјавата за телевизијата 24 Вести, Драги Аргировски го покажа своето вистинско лице, манипулант со што пензионерите ги става во заблуда. Во предизборниот период на предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември 2016-та, различни политички партии потпишаа политички коалиции со кои сакаа да стекнат подобри позиции пред гласачкото тело. Во тие моменти, помпезно се појавува и Драги Аргировски, на чело ...

Повеќе »

ЛДП: Независно и ефикасно пензионерско здружување

Либерално-демократската партија се залага за трансформиран и независен субјект на пензионерското здружување.  Да не се случи повеќе еден човек да одлучува во името на сите пензионери. Раководството на Сојузот на пензионерски здруженија на чело со Драги Аргировски, надвор од Законот здруженија, за лични привилегии, во името на сите пензионери потпиша коалиција, партиски пакт, со една политичка партија – ВМРО ДПМНЕ. ...

Повеќе »

“Твојот глас-твоја иднина“ – проект и конференција на Либерално-демократската младина

Либерално демократската младина во соработка меѓународните партнери на ЛДП и на ЛИДЕМ изминатите три недели беше организатор на проектот “Твојот глас – твоја иднина“. Во рамки на проектот беше спроведена анкета на примерок од 150 испитаници, чија цел беше да се утврди колку младите се активни, односно колку истите учествуваат во процесот на креирање на младински политики, но и колку ...

Повеќе »

Избрани кандидатите за пратеници на ЛДП

Либерално-демократската партија денес, на седницата на Централниот одбор, во демократска атмосфера и со тајно гласање, ги избра кандидатите за пратеници на претстојните вонредни парламентарни избори, закажани за 11-ти декември. Во првата изборна единица, на 12-тото место на коалициските опозициски листи, партијата ја предложи Никица Корубин. Во втората изборна единица, на 17-тото место е претседателот на подмладокот на ЛДП, ЛИДЕМ – ...

Повеќе »