Tag Archives: колумна

Колумна на Александар Ружин за Плусинфо: Еден отсто профитери, 99 отсто жртви

Пријатели, ме немаше некое време да ви се обратам преку моите слободоумни колумни, за кои добивав пофалби од граѓаните со сличен став на мојот и се разбира критики од поддржувачите на власта. Иако и едните и другите беа свесни на реалноста на состојбите за кои што пишував, јас сепак ќе ја искористам оваа прилика да ме прочитаат двете групи повторно. ...

Повеќе »

Груевски, најголем непријател на „ВМРО“

Покрај многуте очигледни злостори на оваа режимска власт, како што се криминали од невидени размери, поделби на народот, заплашувања, уцени, убиства и прикривање на истите, нејзин огромен грев е и уништувањето на историското наследство на поимот ВМРО. Криењето на Груевски и неговата злосторничка дружина зад овие четири свети македонски букви нанесува огромна штета врз историското ВМРО и неговото значење во ...

Повеќе »

Колумна на Александар Ружин за Плусинфо: Балканска Рапсодија

Деновиве повеќе од семејни отколку од професионални обврски прошетав неколку држави од Западен Балкан, кои беа дел од поранешна Југославија плус Албанија. Првото чувство кое ме обзема секогаш кога ја напуштам Македонија е чувството на поголема слобода. Не знам драги мои дали и вие го доживувате истиот апсурден хемиски здив, но штом ги поминете границите на Македонија чувствувате некакво ослободување ...

Повеќе »