Tag Archives: конгрес

Срамната аболиција – тема на средбата меѓу Горан Милевски и Марк Руте, премиер на Кралството Холандија

Претседателот на Либерално-демократската партија, Горан Милевски, во Леуварден, Холандија оствари средба со премиерот на Кралството Холандија, Марк Руте. Милевски лично го запознал премиерот на Холандија со актуелната состојба во Македонија, политичката и општествена криза која ја продуцира партијата на власт и напорите на опозицијата да се воспостави повторно владеење на правото и враќање на демократијата во државата. Премиерот на Холандија, ...

Повеќе »

Милевски во посета на Холандија

На покана на владеачката либерална партија ВВД, на чело со актуелниот премиер, Марк Руте, делегација на Либерално-демократската партија, предводена од претседателот Горан Милевски ќе отпатува во тридневна посета во Холандија. Во текот на посетата, Милевски ќе присуствува на конгресот на ВВД, закажан за 20-ти мај, како и ќе оствари средби со високи владини и партиски претставници, што претставува уште еден ...

Повеќе »

Делегација од ЛДП на конгресот на Европските либерал-демократи во Будимпешта

Делегацијата на Либерално демократската партија, предводена од претседателот, Горан Милевски, учествува на конгресот на АЛДЕ – Алијанса на либерални демократи во Европа, што се одржува во Будимпешта од 19 – 21 ноември. На маргините на конгресот, претседателот Милевски оствари бројни билатерални средби,  помеѓу кои и со пратеникот во Европскиот парламент, Ханс ван Баален, кој на овој конгрес е  кандидат за ...

Повеќе »