Tag Archives: Никица Корубин

Избрани кандидатите за пратеници на ЛДП

Либерално-демократската партија денес, на седницата на Централниот одбор, во демократска атмосфера и со тајно гласање, ги избра кандидатите за пратеници на претстојните вонредни парламентарни избори, закажани за 11-ти декември. Во првата изборна единица, на 12-тото место на коалициските опозициски листи, партијата ја предложи Никица Корубин. Во втората изборна единица, на 17-тото место е претседателот на подмладокот на ЛДП, ЛИДЕМ – ...

Повеќе »

Милевски: Договорот од Пржино мора да опстане и по изборите

„Медиумите и оставката на Груевски се последните битки кои опозицијата заедно со граѓаните треба да ги издвојат што е можно поскоро, за да се врати демократијата во државата и да се организираат веродостојни избори“, рече лидерот на Либерално-демократската партија, Горан Милевски, на синоќешната трибина во Гевгелија, со која се заокружува серијалот „Македонија после Груевизмот-Либерални решенија“. Груевски тоне во жив песок, ...

Повеќе »

ЛДП: Македонското образование со лоша оценка за квалитетот

Незадоволството што последните години го чувствуваат сите чинители на образовниот процес го потврдуваат и бројните релевантни меѓународни истражувања кои ја сместуваат Македонија во долниот дел од табелите по квалитетот на образованието. Со вакви аргументи, Либерално-демократската партија ги отслика резултатите од реформите во македонското образование спроведени од ВМРО-ДПМНЕ, на трибината во Виница како дел од серијалот „Македонија после Груевизмот – Либерални ...

Повеќе »

Милевски: Груевски спремај се за Шутка, не за барикади

Синоќа од Скопје Либерално-демократската партија го отпочна серијалот на трибини насловен “Македонија после груевизмот: Либерални решенија”. На трибината се обрати претседателот на ЛДП, Горан Милевски кој ги коментираше последните повици на режимските новинари кои најавуваат протести и вадење на народот на улица. “За што го повикувате народот на барикади? За да го брани вашиот криминал? За да ве спасува од ...

Повеќе »

Трибини: Македонија после “Груевизмот“ – Либерални решенија

Либерално-демократската партија од денеска почнува со серијата трибини низ државата, покривајќи ги клучните области кои се однесуваат на проблемите на граѓаните и изнаоѓање на решенија за истите. На првата трибина, која ќе се одржи денес во Домот на хуманитарни работници “Даре Џамбаз“ во Скопје, со почеток во 19:00 часот, граѓаните ќе разменуваат мислења со говорниците и заеднички, ќе се дискутира ...

Повеќе »

Партијата повеќе од се’ не смее да биде супститут за суштината. А, и не може.

Партијата повеќе од се’ не смее да биде супститут за суштината. А, и не може. А, во мачната, ненормална и тешка ситуација во која се наоѓаме, токму тоа се бара од партијата. Да биде тоа што не е. Замена за суштината  Изворно терминот “идиот” потекнува од старогрчкиот јазик и означува состојба на незнаење, незаинтересираност за јавниот и општествениот живот, оној ...

Повеќе »