Tag Archives: охрид

Рената Арнаудова – кандидат за советник од ЛДП во Советот на Охрид

Во Охрид, во новиот состав на Советот на општината, идеите и боите на ЛДП ќе ги брани претставничката на Форумот на жени на ЛДП, Рената Арнаудова. Г-ѓата Арнаудова е професорка во охридската гимназија Св. Климент Охридски. Од партиските функции таа е актуелен секретар на општинската организација на ЛДП од Охрид и член на Централниот одбор на Форумот на жени на ...

Повеќе »

Претставнички од Форумот на жени на ЛДП на семинар за подготовка на локалните избори

Соња Николовска и Цветанка Петрова од Форумот на жени на ЛДП, овој викенд присуствуваа на семинар за подготовка на локални избори и управување на локално ниво, во Охрид. Со разни предавања од оние кои се директно вклучени во изборниот процес, поранешни и актуелни пратенички и функционери, како и претставници од НВО секторот, жените – претставнички од политичките партии разменија искуства ...

Повеќе »

Семинар на ЛИДЕМ – подготовки за претстојните локални избори

Изминатиот викенд, членовите на Либерално-демократската младина (ЛИДЕМ) заедно со Хрватската сестринска партија ХНС (HNS – Hrvatska Narodna Stranka – liberalni demokrati), поддржани од фондацијата Фридрих Науман, одржаа семинар во хотелот Метропол во Охрид. Предавачот на семинарот, Иван Бедњаниќ Буниќ, секретар на младите на ХНС, заедно со ЛИДЕМ споделуваа и разменуваа искуства и пракси, токму пред одржувањето на локалните избори, закажани ...

Повеќе »

ЛДП Охрид: Прашањата на Блажески удираат во мета

ЛДП изразува жалење за нерсериозноста на раководните лица во општина Охрид кои на целосно некоректен начин, со серија навреди реагираa на поставеното прашање од страна на советникот од нашите редови Дејан Блажески, кое се однесуваше на тоа кој ќе гради кај Плаошник, обвинуваат од огранокот на ЛДП во Охрид. Имено,плацот таксан за викендичка до лани беше обичен зелен појас, меѓутоа ...

Повеќе »

Блажески го повика Јанакиески во Охрид за новите градби околу Охридското Езеро

ЛДП е сериозно загрижена за градежните планови кои се однесуваат на најчувствителните локации во Охрид. Имено, последниве недели јавноста е запрепастена од планираната урбанизација, почнувајќи од ридот кај Плаошник, за која зборувавме уште во 2011 година како партија, преку планирање на патеката и бетонирањето на Студенчишко блато, завршувајќи со изникнатата градба кај една од најзначајните локации, како од верски така ...

Повеќе »