Tag Archives: помош

ЛДП: Сѐ уште имаме обврска кон граѓаните од поплавените подрачја во околината на Скопје

Граѓаните од Скопје и околината кои настрадаа во ланските поплави не треба да бидат заборавени ниту од институциите, ниту од хуманите граѓани. За жал, дури и по девет месеци од водената стихија, добар дел од нив се оставени сами да се снаоѓаат и да си ги решаваат проблемите и последиците од уништените домови. Членови на Градската организација на Либерално-демократската партија, ...

Повеќе »

Општина Центар испраќа 800.000 денари помош за поплавените подрачја

Општина Центар од буџетот за 2015 година одвои 800.000 денари за санирање на последиците, како директна помош за поплавените подрачја, информира општинската администрација. Средствата се од делот на буџетот наменет за елементарни непогоди. Извор: plusinfo.mk

Повеќе »