Tag Archives: прес

Шапуриќ: Општина Аеродром е веќе неподнослива за живеење

Интегрален текст од прес конференциија на потпретседателот на ЛДП, Проф. Д-р Зоран Шапуриќ   Повод за денешниот прес на Либерално-демократската партија се катастрофално лошите услови за живеење во општината Аеродром, каде веќе 12 години ВМРО-ДПМНЕ е на власт. Оттогаш, од ден во ден, условите за живеење во општината стануваат сѐ повеќе неподносливи. Граѓаните се соочуваат со урбан хаос и бесмилосна ...

Повеќе »

Јаневиќ: Наместо иднина, ВМРО-ДПМНЕ ја погреба Република Македонија

Интегрален текст од прес конференција на портпаролот на ЛДП, Филип Јаневиќ   Се ближиме кон крајот на политичката кампања и не можеме а да не ги забележиме се поголемите лаги кои доаѓаат од ДПМНЕ во вид на предизборни ветувања за наводна посветла и поубава иднина. Во нивнатa програма која реално е збирштина на лаги напишани на 500 страни веќе никој ...

Повеќе »

Јаневиќ: ЛДП сериозно загрижена за здравјето и безбедноста на работниците од објектите на Скопје 2014

Либерално-Демократската партија изразува сериозна загриженост за здравјето и безбедноста на работниците кои работат на владини проекти, за потребите на Скопје 2014. “На температури од над 40 степени во сенка и околу 50 степени на вжешетениот асфалт, безмилосно се експлоатира трудот на градежните работници за потребите на Скопје 2014. Налогодавачот на овој проект, кој се претвори во бунар без дно за ...

Повеќе »

Прес-конференција на претседателот на ЛДП, Горан Милевски по повод заклучоците од состанокот на АЛДЕ групата во Брисел

(Интегрален текст) На иницијатива на ЛДП, на вчерашната средба на лидерите на АЛДЕ  партијата (на која присуствуваат либералните премиери од ЕУ на Белгија, Естонија, Луксембург, Словенија и Холандија, либералните комесари во Европската Комисија, како и претседателството на АЛДЕ партијата) донесени се заклучоци кои се однесуваат на состојбите во Македонија. Европските либерали, кои се трета по бројност група во Европскиот парламент, ...

Повеќе »