Tag Archives: Романија

Средба на Милевски со претседателот на Сенатот на Романија, Таричану

Денес, претседателот на комисијата за економски прашања на Собранието на Република Македонија и претседател на Либерално-демократската партија (ЛДП), Горан Милевски на маргините на конференцијата “Западен Балкан – интегрален дел од обединета Европа”, оствари средба со претседателот на Сенатот на Романија, Калин Попеску Таричану. На средбата се разговараше за продлабочување на регионалната соработка, потребата од забрзување на процесот на приближување на ...

Повеќе »

ЛиДеМ на регионалната работилница “Train the Trainers“

Делегација на ЛДП-ЛиДеМ, составена од Емил Лазаревски и Стојан Стојкоски, членови на ИО на ЛиДеМ, од 30-ти јуни до 5-ти јули е присутна на регионалната работилница “Train the Trainers”, во организација на фондацијата Фридрих Науман и романскиот Институт за либерални студии (ISL). Покрај ЛиДеМ, на средбата се присутни и младинските организации на либералните партии од Романија, Бугарија и Молдавија, како ...

Повеќе »