Tag Archives: струмица

Полагање на цвеќе по повод 8-ми септември – ОО ЛДП Струмица

По повод 8 ми септември – Ден на независноста на Република Македонија делегација на ЛДП од Струмица предводена од претседателката Верица Буралиева учествуваше во активностите на локално ниво со кои се одбележа овој празник во Струмица.

Повеќе »

(ГАЛЕРИЈА) Капацитетите на ЛИДЕМ – главна тема на зимската школа во Струмица

Градење на капацитетите на новите, млади либерал-демократи беше темата на зимската школа на Либерално-демократската младина, која се одржа во Струмица од 13-15 ноември. Младите од ЛИДЕМ имаа можност да дискутираат, разменат мислења и информации во однос на активностите, очекувањата и досегашните резултати од ЛИДЕМ. Недостапноста и недоволната информираност околу активностите беа едни од клучните проблеми кои, новите членови на ЛИДЕМ ...

Повеќе »

ЛДП: Каков воздух дише Груевски, додека граѓаните дишат на шкрги?

Владата на Никола Груeвски во изминатите 10 години единствено што успеа е да не’ смести меѓу првите градови и држави во светот со најзагаден воздух и да не стави на црната листа со милионските градови Делхи и Пекинг. Каков воздух дише Груевски, додека граѓаните во повеќе македонски градови од преголемото аерозагадување дишат на шкрги? Токму состојбите во екологијата и здравата ...

Повеќе »

ЛДП Струмица во посета на здружение на пензионери

Во повод меѓународниот ден на жената, 8-ми Март, делагација на Општинската организација на ЛДП од Струмица, предводена од Претседателката г-ѓа Верица Буралиева, го посети домот за стари лица во Општина Струмица. Притоа, на присутните пензионерки, жители на домот, како и останати членки на здружението на пензионери, од страна на преставниците на ЛДП им беше врачен пригоден подарок – цвет, како ...

Повеќе »