Tag Archives: траума центар

ЛДП: Режимот го изедначи здравството со хаосот

Македонија е единствената држава во Европа која нема организиран здравствен систем. Пациентите се соочуваат со стихијно решавање на нивните здравствени проблеми кои се изедначуваат со хаос, рече др. Бранко Блажевски, член на Советот за здравство на ЛДП, одговорен за клиничко-болничкото лекување, на трибината во Берово, „Македонија после Груевизмот-Либерални решенија“. “Новата Влада ќе се соочи со состојба која бара повторно, речиси ...

Повеќе »