Tag Archives: ѓорѓе марјановиќ

Интервју на Проф. Д-р Ѓорѓе Марјановиќ за Плусинфо: Ако Груевски добие 63 пратеници ќе се вратиме во едноумието, осиромашени

Дали со недај Боже исполнувањето на желбата на Никола Груевски за 63 пратеника во новиот парламент, не ќе завладее повторно едноумието, но сега, во осиромашената Македонија, тоа би било многу пострашно. И тоа овој македонски народ не би смеел да го дозволи, оти плурализмот би бил само декор, вели проф. д-р Ѓорѓе Марјановиќ член на Либерално-демократската партија  во кратко интервју. ...

Повеќе »

Интервју со Проф. Д-р Ѓорѓе Марјановиќ за faktor.mk: Потписите од Пржино не се лепени, местени и креирани!

“Политичари за кои постои  сомневање дека се сторители на кривични дела во никој случај не можат да обавуваат какви и да е јавни функции, а особено не да се членови на влада. Тие треба да бидат изведени  на суд”. Овој став за Фактор го соопшти еден од најафирмираните универзитетски професори Ѓорѓе Марјановиќ. Познатиот кривичар потенцира – македонските политичари мора да ...

Повеќе »