Tag Archives: 8-ми март

Форумот на жени на ЛДП го честита интернационалниот ден на жената, 8ми Март

Денес, заедно со жените од целиот свет, ги прославуваме постигнувањата во унапредувањето на женските права и ја истакнуваме нашата борба за родова еднаквост. Остануваме посветени на намалувањето на родовиот јаз во општеството и истакнуваме дека родовата еднаквост еден од најважните економски и социјални приоритети на Република Македонија. Ратификација на Истанбулската конвенција, безбедноста од родово базирано насилство, финансиска и економска сигурност, ...

Повеќе »

ЛДП Струмица во посета на здружение на пензионери

Во повод меѓународниот ден на жената, 8-ми Март, делагација на Општинската организација на ЛДП од Струмица, предводена од Претседателката г-ѓа Верица Буралиева, го посети домот за стари лица во Општина Струмица. Притоа, на присутните пензионерки, жители на домот, како и останати членки на здружението на пензионери, од страна на преставниците на ЛДП им беше врачен пригоден подарок – цвет, како ...

Повеќе »