Tag Archives: alde ldp

Претседателот на ЛДП, Милевски, на средба со Комесарот Хан: Македонија пред клучен прогрес, позитивни најави од Брисел

Македонија пред клучен прогрес, позитивни најави од Брисел Претседателот на Либерално-демократската партија Горан Милевски во Брисел денес разговараше со еврокомесарот за проширување Јоханес Хан, само на неколку дена пред објавата на Извештајот на Европската Унија за напредокот на Република Македонија во процесот за пристапување кон Европската Унија. “Имавме користен и добар разговор со комесарот Хан. Ја потврдив определбата на ЛДП и ...

Повеќе »

2017 Liberal Eyes n°15 – 19/04/17

Time for the Liberal Democrats fight back!18/04/2017 The UK has a choice on 8 June: to vote for Theresa May and her hard Brexit or to stand up for the values we share as European citizens and liberals, which our member party in the UK, the Liberal Democrats, stands for. It is time for a LibDems fight back standing for ...

Повеќе »

2017 Liberal Eyes n°01 – 11/01/17

ALDE Group decision not to accept Movimento 5 Stelle is a wise one09/01/2017 Following the decision by the ALDE Group Bureau not to accept the request by the Five Star Movement to join the ALDE Group in the European Parliament, ALDE Party President Hans van Baalen MEP said: ‘M5S should move in a much more liberal direction before any membership ...

Повеќе »

Претседателот на европските либерал демократи со силна осуда за помилувањата на Иванов

  13/04/2016 Ханс Ван Баален (Hans van Baalen), Пратеник во Европскиот Парламент (MEP) и Претседател на Европските Либерал Демократи (ALDE Party President) Претседателот на Европските Либерал Демократи, Ханс Ван Баален (Hans van Baalen), кој е воедно и Пратеник во Европскиот Парламент, силно го осуди чинот на помилување објавен од Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, за сите политичари инволвирани во ...

Повеќе »