Tag Archives: aleksandar kasapov

ЛДП Битола – Александар Касапов: Го бранат јазикот а цело време ги дискредитираат основоположниците на македонскиот литературен јазик

Касапов Александар, Претседател на ОО на ЛДП Битола и советник во Советот на Општина Битола: Вмро-Дпмне доколку вистински се грижеше за македонскиот јазик немаше да зборуваат за џуџето од Небрегово, за џуџето од Велес и немаше да го лустрираат Славко Јаневски. Значи луѓето кои имаат дадено свој придонес за зачувување на македонскиот јазик се омаловажуваат од страна на Вмро-Дпмне. ЛДП ...

Повеќе »

ЛДП Битола – Касапов: Дпмне да бидат транспарентени и искрени пред битолчани

Почитувани, Вмро-Дпмне Битола мораше да бидат транспарентни и искрени пред битолчани и пред нивните гласачи и да кажат колкав е имотот што го купија. Но тие решија да го кријат нивниот имот како змијата што ги крие нозете. Битолчани мора да ја знаат вистината. ЛДП дојде до имотниот лист на Вмро-Дпмне Битола. Имотниот лист е со број 91564. Од имотниот лист може да ...

Повеќе »

ЛДП Битола – Александар Касапов: Дали дел од 360 000 евра, за кои е осомничен Талески, завршија во партиската каса на Вмро-Дпмне?

Почитувани, Општинскиот комитет на Вмро-Дпмне од Битола, од скоро е сместен во нови простории. Додека битолчани осиромашуваат и се иселуваат, додека Општина Битола зема кредит да врзе крај со крај, додека пропаѓа Офицерскиот дом, додека пропаѓаат мозаиците во Хераклеа или со еден збор додека Биотола се распаѓа, владеачката партија Вмро-Дпмне се луксузира и се вселува во нови простории. ЛДП и ...

Повеќе »