Tag Archives: Forum na zeni

Форумот на жени на ЛДП на меѓународна академија во Блед, Словенија

Во Блед, Словенија, од 3-ти до 6-ти ноември 2016 година, се одржа четвртата регионална лидерска академија за Либерални жени од југоисточна Европа. Целта на настанот беше да се поттикнат жените активистки и претставнички од либералните политички партии од југоисточна Европа на поактивно учество во избори и кампањите. Учесничките се обучуваа за процесот на номинирање и одбирање кандидати за изборите, што ...

Повеќе »

ЛДП: Родовата еднаквост е човеково право!

Родовата еднаквост е човеково право ЛДП го честита меѓународниот ден на жената, 8ми Март со јасна порака и повик за ратификација на Истанбулската конвенција, како документ со најсеопфатни законски решенија и политики за заштита од насилство. Превенција преку постигнување родова еднаквост, заштита и поддршка на жртвите на насилство и интегрирани институционални политики се главните принципи на кои се темели конвенцијата. ...

Повеќе »

Форум на жени на ЛДП: Седница на Извршниот одбор

Сабота, 27.03.2016, Форумот на жени на ЛДП одржа седница на Извршниот одбор. Покрај разгледувањето на тековната политичка ситуација и реализираните активности помеѓу два состаноци, на седницата на ИО на Форумот на жени на ЛДП се утврдија и проектираните активност во следниот период.

Повеќе »