Tag Archives: Goran Milevski

Настап на Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, на Комисијата за политички систем

Настап на Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, на Комисијата за политички систем меѓу заедниците, на која се расправаше за Извештајот за активностите на Јавно обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите за период од шест месеци (за периодот од 15.03.2016 до 15.09.2016 година).

Повеќе »

2016 Liberal Eyes n°03 – 20/01/16

Guy Verhofstadt called upon PM Beata Szydło to listen to Polish citizens 20/01/2016 In light of the current political developments in Poland after the PiS majority took over the country, Polish Prime Minister Beata Szydło presented her view on the on-going reforms in this week’s plenary of the European Parliament. Verhofstadt reacted: ‘Listen to your people, listen to the Polish ...

Повеќе »