Tag Archives: LDP ALDE

Конгрес на АЛДЕ: ЛДП полноправен член на Алијанста на либерали и демократи за Европа

Викендов (1-3,12,2017 год.), делагација на Либерално демократската партија (ЛДП) присуствуваше на Конгресот на партијата АЛДЕ – Алијанса на либерали и демократи за Европа (ALDE – Alliance of Liberals and Democrats for Europe), што преставува најголем собир на либерали и демократи на стариот континент, на кој присуствуваа повеќе од 1500 делегати и гости. На Конгресот беше едногласно прифатено барањето на Либерално ...

Повеќе »

2017 Liberal Eyes n°15 – 19/04/17

Time for the Liberal Democrats fight back!18/04/2017 The UK has a choice on 8 June: to vote for Theresa May and her hard Brexit or to stand up for the values we share as European citizens and liberals, which our member party in the UK, the Liberal Democrats, stands for. It is time for a LibDems fight back standing for ...

Повеќе »

2017 Liberal Eyes n°01 – 11/01/17

ALDE Group decision not to accept Movimento 5 Stelle is a wise one09/01/2017 Following the decision by the ALDE Group Bureau not to accept the request by the Five Star Movement to join the ALDE Group in the European Parliament, ALDE Party President Hans van Baalen MEP said: ‘M5S should move in a much more liberal direction before any membership ...

Повеќе »

Лидерска средба на либералните партии од ЈИЕ, во рамките на LIBSEEN

Изминатиов викенд, од 30.09 до 02.10 2016, во Кишињев, Молдавија, се одржа Libseen Leader Meeting, односно годишна средба на лидерите на либералните партии од регионот, кои се дел од мрежата на либерални партии од  југоисточна Европа –LIBSEEN (Liberal South East European Network). Главна тема на средбата беше безбедносната состојба во Европа, од аспект на пост-Кримската реалност, особено за државите кои ...

Повеќе »