Tag Archives: ldp kumanovo

ЛДП Куманово: Активности за одбележување на роденденот на Либерално демократската партија

Во рамките на одбележувањето на 21 година од формирањето на ЛДП, ОО на ЛДП – Куманово, во соработка со ЈП „Чистота и зеленило“-Куманово, засади 21 садница на просторот пред супермаркетот „ТУШ“. Во текот на спроведувањето на оваа еколошка акција, претседателот на ОО на ЛДП, Ивица Костовски даде изјава за медиумите. „Денешната акција за озеленување на Куманово се вклопува во нашата ...

Повеќе »

Иле Митковски, назначен за в.д. директор на Агенцијата за претприемништво на Република Македонија

Иле Митковски од Куманово е назначен за в.д. директор на Агенцијата за претприемништво на Република Македонија. Новиот директор вчера е именуван од управниот одбор на Агенцијата и доаѓа на местото на Боби Мојсоски, кој на последната владина седница е назначен за в.д. директор на Казнено-поправната установа Идризово. Иле Митковски доаѓа од ЈП „Водовод“. Предходно бил и секретар на општинска организација ...

Повеќе »

ЛДП Куманово – Одбележување на денот на ослободувањето на градот

По повод одбележувањето на 11-ти Ноември – денот кога пред 72 години Куманово беше ослободено од фашистичкиот окупатор, претставници на ОО на ЛДП присуствуваа на следните настани: – На 09.11.2016 год. со почеток во 20 часот раководството на ОО на ЛДП и повеќемина членови на партијата присуствуваа на 14-тата изложба на Меѓународната ликовна колонија „Карпино-2016“ организирана од Мултимедијалниот центар „Карпино“ ...

Повеќе »

ЛДП Куманово – Одбележување на 8-ми Септември – Денот на независноста на Р. Македонија

Претседателот на ОО на ЛДП – Куманово и член на Советот на Општина Куманово, Ивица Костовски на 08.09.2016 год. присуствуваше на одбележувањето на празникот 8-ми Септември – Денот на независноста на Република Македонија при што положи свежо цвеќе на Спомен Костурницата на паднатите борци од НОБ во Куманово. На одбележувањето на овој значаен датум од историјата на независна и самостојна Република ...

Повеќе »

ЛДП Куманово – Ивица Костовски: Дискусија во Советот на Општина Куманово

Членот на Советот на Општина Куманово од редовите на ЛДП, Ивица Костовски на 55-та седница на Советот на Општина Куманово која се одржа на 08.07.2016 година, имаше дискусија по точката Извештај за финансискиото работење на ЈП „Водовод“ Куманово за првиот квартал од оваа година, при што го пофали домаќинското работење на директорот и менаџерскиот тим на ова општинско јавно претпријатие, ...

Повеќе »

ОО на ЛДП Куманово продолжува со поддршката на “Шарената револуција“

Продолжуваат протестите во рамките на “шарената револуција“ во Кумановоа, а со то и учеството и поддршката на ОО на ЛДП – Куманово. на 02.06.2016 г. се одржа дванаесетиот протестен марш во Куманово.

Повеќе »