Tag Archives: lidem

Активности на Либерално демократската младина – Одржано изборно Собрание на ОО на ЛиДеМ во Прилеп

Вчеравечер (27.12.2017год.) се одржа првото Собрание на Општинската организација на ЛиДеМ – Прилеп. Со одржување на Собранието официјално е конституирана Општинската организација на ЛиДеМ- Прилеп и избрани се членовите на Општинскиот одбор. За претседател на Општинската организација на ЛиДеМ – Прилеп е избран Мартин Станчески.

Повеќе »

ЛиДеМ: Семинар на тема “Вклученост на младите во процесот на изборната кампања“

Во периодот од 02 до 04 септември 2016 год., во Охрид, во организација на Либерално-демократската младина (ЛиДеМ) се одржа семинат на тема “Вклученост на младите во процесот на изборната кампања“. Присутните беа запознати со моделите, начините и областите во кои младите луѓе можат да бидат вклучени во текот на една изборна кампања, но секако и во периот пред самата кампања. Семинатор беше ...

Повеќе »

(ГАЛЕРИЈА) Капацитетите на ЛИДЕМ – главна тема на зимската школа во Струмица

Градење на капацитетите на новите, млади либерал-демократи беше темата на зимската школа на Либерално-демократската младина, која се одржа во Струмица од 13-15 ноември. Младите од ЛИДЕМ имаа можност да дискутираат, разменат мислења и информации во однос на активностите, очекувањата и досегашните резултати од ЛИДЕМ. Недостапноста и недоволната информираност околу активностите беа едни од клучните проблеми кои, новите членови на ЛИДЕМ ...

Повеќе »

Либерално-демократската младина учесник на летната академиjа на АЛДЕ во Брисел

Во организација на LYMEC – Европската либерална младина, ALDE – Алијансата на либерали и демократи за Европа и YDE – Млади демократи за Европа, од 01-03 Јуни 2015 во европскиот парламентот се одржува летна академија на тема “A europe that works for young people“ на која присуствуваат 98 учесници, преставници на повеќе членки на LYMEC и YDE, како и голем ...

Повеќе »

Претседателот на ЛиДеМ, Стефан Миноски – учесник на трибина во “Кампот на слободата“

Претседателот на ЛиДеМ, Стефан Миноски, учествуваше на трибината под наслов: “Сами да одлучуваме за сопствената иднина – улогата на политичките подмладоци”. Покрај Миновски во дискусијата учество зедоа и Стефан Богоев, Претседател на СДММ, Тамара Баара, Претседателка на НСДМ, Џабир Доко, Претседател на младината на Партија за движење на Турците и Мурат Мустафа, младина на Движењето за национално единство на Турците. Дискусијата можете ...

Повеќе »