Tag Archives: milevski

Милевски: Широката коалиција ќе биде проширена со индивидуалци

Дел од наспапот на Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, на ТВ Нова _____________________________________________ СДСМ имаше конгрес на којшто најави широк фронт. Каков е тој широк фронт? На оваа тема во „Аргументи“ со Љубиша Николовски зборуваше Горан Милевски од ЛДП. “____Синоќа СДСМ правеше конгрес. Јас не само што присуствував на конгресот, туку и се обратив за делегатите на СДСМ од име на ...

Повеќе »

Средба Милевски-Манчевски-Кадик

Aктуелната политичка ситуација, нарушенитe демократски процеси и човековите права од недемократското владеење на власта, што директно се докажа преку проектот „Вистината за Македонија“ беа темите на денешната средба на претседателот на ЛДП, Горан Милевски и потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски со Даниел Кадик, директор на фондацијата Фридрих Науман за Југоисточна Европа Меѓу другото, на средбата беше заклучено дека поддршката од меѓународната заедница во ...

Повеќе »