Tag Archives: zoran sapuric

Министерот Зоран Шапуриќ учествуваше на Балкански инженерски форум во Софија

Министерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни претпријатија, д-р Зоран Шапуриќ, беше во дводневна посета на Софија каде учествува на конференцијата „Балкански инженерски форум – Регионална соработка на Балканот”, организирана од Европскиот совет на инженери. – Шапуриќ на обраќањето на конференцијата ги нагласи напорите на Владата на РМ за забрзување на евроатланските интеграции и определбата ...

Повеќе »

Зоран Шапутиќ: За состојбите со загадувањето на воздухот во Скопје

Во продолжение Ви пренесуваме дел од изјавите на Потпретседателот на ЛДП, Зоран Шапуриќ, поранешен министер за живтона средина, за состојбите со загадувањето на воздухот во Скопје, дадени за НОВА ТВ и ТВ 24 Вести. за 24 Вести: “….. Потребни се итни и поинтензивни мерки, но и финансиски средства за менаџирање на проблемот. Еколошките такси мора да се слеваат во независен ...

Повеќе »