Тренинг на претставниците на локалните организации за зајакнување и позиционирање на капацитетите на ЛиДеМ

На 03-05 ви октомври ЛиДеМ помогнат од фондацијата Фридрих Науман одржа семинар во Кичево
На овој семинар младите либералдемократи имаа можност да ги споделат своите искуства за работата на ЛиДеМ.
Семинарот го отвори Петја Дјулгерова, член на проектот на фондацијата Фридрих Науман за Бугарија и Романија.
Професор Д-р Игор Јованоски имаше излагање за значењето на мултикултурализмот за Република Македонија.
Професор Д-р Зоран Шапуриќ, претседател на Градската организација на ЛДП и советник во Советот на град Скопје, имаше излагање на тема ,, Како да се привлечат младите да станат членови и приврзаници на ЛиДеМ (Можности за привлекување на нови членови, зајакнување на Либералниот Профил и зголемување на Политичкото влијание).
Се отвори интерактивна дискусија во однос на овие теми каде што секој имаше можност да го каже своето мислење.

slika1_Kicevo  slika3_Kicevo

Сподели....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Би можело да ве интересира

ЛДП Штип (Видео): Прес-конференција на ЛДП-Штип за договорот помеѓу Македонија и Грција

Прес-конференција на ЛДП-Штип за договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција. Со склучениот договор за ...