Делегација од ЛДП и АЛДЕ на средба со холандскиот амбасадор Воутер Пломп

Вчера, претседателот на Европските либерали, (Алијанса на либерали и демократи на Европа – АЛДЕ) и пратеник во Европскиот парламент, господинот Ханс Ван Бален, заедно со претседателот на Либерално-демократската партија и пратеник во Собранието на РМ, Горан Милевски, потпретседателот на ЛДП, минстерот Зоран Шапуриќ и генералниот секретар на Либералната интернационала, Емил Киријас остварија средба со Амбасадорот на Кралството Холандија, Н.Е. господинот Воутер Пломш и заменикот на амбасадорот, Андри ван Мене.

На средбата се разговараше за евроатланските перспективи на Република Македонија и за напорите кои ги вложува новата реформска влада, како и за првичните резултати на Владата на република Македонија за исполнување на агендата 3 – 6 – 9. Притоа, на состанокот беше истакнато дека Кралството Холандија е голем пријател на Македонија и силен подржувач на државата од осамостојувањето до денес, вклучително и поддршката од ван Бален за ЛДП во насока на остварување на програмските цели и замисли, како дел од новата влада на државата.

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

ЛДП: Директорот на ДБКИ, Стојан Славески, потпиша меморандум за соработка со Филозовскиот факултет

Директорот на Дирекцијата за безбедност на класифицирани информации, д-р Стојан Славески (ЛДП), потпиша Меморандум за ...