Во неделата, 01.12.2019 год, во хотелот DoulbeTree by Hilton, се одржа Меѓународна конференција “EU Accession Process – What Next?”, во организација на ЛДП и ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe, помогната од FNF East and Southeast Europe.
На конференцијата, како панелисти, учествуваа еминентни гости како:
Илхан Ќучук, Пратеникот во европскиот Парламент и известувач за Македонија, Потпретседател на ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe
Роман Јакиќ, поранешен министер за одбрана и Претседавач на LIBSEEN
Жан Жак Флао, поранешен пратеник, претседател-MR International
Ивана Туфегџиќ, Пратеник, независна
Ангелка Пеева-Лауренчиќ, поранешен пратеник, генерален директор на „Image PR“
Јулиана Николова, Пратеник, Потпретседателка-ЛДП
На два различни панели учесниците ги изнесоа своите гледишта во врска со моменталната состојба во ЕУ во однос на процесот на проширување, како и перспективите на нашата држава во рамките на тој процес.
Дел од атмосферата низ следните фотографии

Галерија

Recommended Posts