Жени во политика?
Во светот можеме да забележиме тренд на зголемување на застапеноста на жените во политиката и на највисоките лидерски позиции.Во нашата држава сеуште е мал бројот на жени кои се занимаваат со политиката. За тоа кажува и фактот дека до сега во Македонија немало жена премиер или претседател на државата.
Теодора Димитровска е апсолвент на Правниот факултет во Скопје и борец за подеднаква застапеност на мажите и жените во сите општествени сфери.
Негација на жената во политиката е негација на човековите правa!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *