Претседателката на Форумот на жени, Билјана Аврамоска Ѓореска и Генералната секретарка на Форумот на жени на ЛДП, Евдокија Тасевска остварија работен состанок со Мартин Коте, Регионален Директор за Југоисточна Европа на Фондацијата Фридрих Науман и проект координаторот, Ивајло Цонев.
– Поддршката е од особено значење за зајакнување на политичкото учество на жените од ЛДП.
– Ја потенциравме важноста и влијанието од зголемена застапеност на жените во политиката.
– Да градиме капацитети и да реализираме нови проекти.
– Меѓусебната соработка ќе продолжи и во иднина.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *