🟪 🟩 Денес граѓанското движење на ЛДП и ДОМ, го претстави кандидатот за градоначалник, д-р Љупчо Јаневски.
ЃОРЧЕ ПЕТРОВ: ПРВА ЗЕЛЕНА ОПШТИНА
“Како кандидат за градоначалник на општината Ѓорче Петров нудам програма за прва зелена општина во нашата земја.
Дел од Зелениот план за Ѓорче содржи:
– урбано хумано планирање
– три нови паркови
– паркови за домашни миленичиња
– велосипетск
– велосипетски патекии паркинзи
– инвестиции во зелена економија
– дигитализација на општината
– хоризонтални зелени sидови
– мерни станици за аеро загадување
– отворена општина за младите
– развој на руралниот туризам
Потребно е сите да се приклучиме со сиот човечки капацитет, знаење, искуство и експертиза до здрав и квалитетен живот на сите граѓани во македонските општини.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *