RIP Ѓорѓи Марјановиќ
Дисидент од времето на комунизмот.
Еден од најпознатите професори на Правниот факултет.
Основач и прв претседател на Лигата за демократија, која подоцна се соединува со ЛДП.
Од 2005 до 2013 година, во два мандати е Советник во Советот на Град Скопје, од редовите на ЛДП.
Член на Централниот одбор на ЛДП до 2019 година.
Добитник на признание за заслуги за демократијата од страна на Собранието на ЛДП.
Македонија загуби неуморен борец за правда, демократија, слобода.
ЛДП изразува искрено сочуство до неговата фамилија.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *