Средба со г. Азај Гулијев, потпретседател на Парламентарното собрание на ОБСЕ и специјален претставник за Југоисточна Европа.
Македонија во 2023 е претседавач на ОБСЕ што не прави креатор на политиките и приоритетите на светско ниво.
ПС ОБСЕ ќе одржи координација со МНР со цел утврдување на приоритетите на претседателството со Организацијата.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *