🇲🇰 👉🏻 🇪🇺 Патот кон интеграција во Европската Унија е преку директен и проактивен пристап во кој мора да покажеме непоколеблива посветеност и сите активно да се вклучиме во процесот на отворен дијалог, бидејќи клучот е во наши раце, беше заклучокот на денешната средба која претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, ја имаше со Мануел Сарацин, специјалниот пратеник на Германија за Западен Балкан, одржана во седиштето на Либерално-демократската партија.
🤌🏻 Додека тргнуваме по овој трансформативен пат, трпението, решителноста и колективниот напор се нашите водечки принципи.
🟡Како либерал-демократи остануваме посветени на вредностите и принципите кои ги негува Европската унија.
🔵Со почитување на највисоките стандарди на демократија, човекови права и владеење на правото, можеме да се позиционираме како рамноправни партнери во рамките на европската заедница и реципрочни со европслите граѓани.
🟣Повикуваме на разум и обединост по однос на одлуките кои ќе го трасираат патот на државата и генерациите.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *