🔴🟡Честит 2 Август – 120-годишнината од Илинденското востание. Овој клучен настан го симболизира непоколебливиот дух на македонскиот народ, кој застана цврсто во својата потрага по слобода. Наследството на овие храбри револуционери се столб за македонската историја, вечно потсетувајќи нè на силата и издржливоста на која е изградена нашата нација.

🔴🟡Истовремено, се сеќаваме на Првото заседание на АСНОМ во 1944 година. Овој значаен настан најави нова ера во македонското владеење, поставувајќи ја основата за демократското општество во кое напредуваме денес.

🔴🟡Да го славиме нашето наследство, обединети, храбри и гласни за Илинден – симбол на нашиот издржлив дух, нашето единство и нашата посветеност на слободата и либералната демократија, но да не заборавиме дека на нас останува одлуката за иднината.

#Илинденсковостание  #АСНОМ  #МакедонскаИсторија  #ЛДП

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *