Либерално-Демократската партија не може да остане индиферентна на веста за изборот на Зографски бидејќи во време кога Грчева го блокира европскиот пат на земјава, со промовирање на политики против впишување на Бугарите во Уставот, нејзиниот син добива функција во земја на Европската унијата, токму во Бугарија.

Синот на поранешната пратеничка и претседателка на партијата ,,Глас за Македонија” Солза Грчева, Андреј Зографски, од партијата ,,Спас за Софија” на локалните избори во Софија освои советничко место во Градското собрание на Софија од Коалицијата ,,Продолжуваме со промените“-,,Демократска Бугарија“ (ПП-ДБ) и ,,Спас за Софија“.
Со оглед на фактот дека граѓаните за да избираат и да бидат избрани мора да поседуваат државјанство, евидентно е дека за добивање бугарско државјанство, синот на Солза Грчева потпишал декларација дека ,,тој и неговото семејство по потекло се етнички Бугари“.
ЛДП ја почитува слободата на уверувањето и приватноста, меѓутоа ваквата контрадикторност доведува до блокирање на нашата европска иднина само поради добивање на политички поени.
Доста е од лицемерие и дволичност. Доста е од двојни аршини и глумење лажен патриотизам кој оди исклучиво на штета на перспективата на државата.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *