Денеска го одбележуваме Светскиот ден на ромскиот јазик, со што ја истакнуваме важноста на сите јазици.
Одбележувањето на Светскиот ден на ромскиот јазик претставува чин со кој се одбележува културата на Ромите како богатство на целото човештво.
Прифаќањето и поддршката на различностите се основни постулати за градење на силно општество во кое секој ќе ужива еднакви права и можности.
Да негуваме сечии вредности за да ја демонстрираме јачината на нашето мултикултурно општество!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *