“Она што ние го евидентираме се околу триесетина илјади кубни метри пресечени дрвна маса годишно како дива сеча, кои биле откриени од нашата шумо-чуварска служба, Министерството за внатрешни работи и Шумската полиција, а дел остануваат неоткриени“ – истакна директорот на ЈП „Национални шуми“ Валентин Груевски.

Целиот текст на следниот линк:

ГРУЕВСКИ: Со МВР и со Шумската полиција водиме континуирана борба против дрвокрадци кои годишно сечат 30.000 метри кубни дрва – Denesen.mk

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *