Изминатите неколку денови тимот на Либералниот институт Скопје во проширен состав со поддршка од македонски либерали од различни општини беше во посета на своите партнери ДЛДП – Данската програма за либерална демократија во Копенхаген, Данска..
Преку интензивна и продуктивна агенда која вклучуваше посети на данскиот парламент, на неколку општини, училиште и градинка, како и посета на данската заедница на единиците на локалната самоуправа, успеавме да научиме многу преку црпење на искуство од скандинавската земја која е пример за функционална демократија и за вистински децентрализирана локална власт.
Остануваме активни да го спроведеме наученото и да ги примениме добрите практики и позитивните искуства и овде кај нас во Македонија.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *