На денешен во 1944 година, борците од 42. и 50. Народнослободителна дивизија на македонската војска и 16. Македонска бригада го ослободија Скопје од фашистичка окупација!
Денеска се сеќаваме на хероите кои го положија животот за ние денес да имаме слобода. Ја славиме победата во големата битка против окупаторот!
Никогаш да не ги заборавме нивните жртви и во нивна чест да ја негуваме и чуваме слободата која ја имаме. Нека им е вечна слава!
Нека е честит 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје! Нека ни е честит мирот и спокојството!
.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *