Денес, на Светскиот ден на дијабетес 2023 година, стоиме заедно за да го истакнеме суштинското прашање, a тоа е обезбедување вистински пристап и можности за сите во процесот на третирање на дијабетесот, бидејќи секој е важен.
Дијабетесот погодува милиони на глобално ниво, а сепак, пристапот до основна нега останува привилегија за малкумина. Овој ден не е само за свесност, туку повик за акција.
Пристапот до прифатлива инсулин, редовниот скрининг и соодветното образование може да ги трансформира животите. Никој не треба да страда од дијабетес поради недостаток на грижа бидејќи секој е важен.
Зa политики кои обезбедуваат секој, без оглед на нивниот социо-економски статус, да ја добие потребната нега за дијабетесот.
ЛДП преку својата младина ќе подели бесплатни ленти за мерење на шеќерот.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *