Со помош на камери поставени на антените на телекомуникациски оператор на 10 локации во земјава, Државниот инспекторат за земјоделство ќе го контролира и санкционира палањето стрништва во земјава.

Проектот кој стартува деновиве како пилот проект, го најави Јане Станкоски, директор на инспекторатот.

Целиот текст можете да го прочитате на следниот линк:

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *