Членот на извршниот одбор во ЛДП Ивица Тодоровски активно учествуваше во дводневната работилница изминатиот викенд во Маврово, насловена „Мобилизирање на потенцијалот на помалите политички партии за претстојните парламентарни избори“, која означува важен чекор кон негување на политичкиот плурализам во Северна Македонија.
Финансирана од Владата на Швајцарија и спроведувана од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), работилницата беше водена од прочуената експертка за политички партии, Лолита Чигане.
Нејзините сознанија и стратегии нѐ подготвија членовите на политичките партии со неопходните алатки за креирање политики, микротаргетирање и кампања, во очекување на парламентарните избори во 2024 година.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *