Изјава на директорот на Државниот инспекторат за земјодели, Јане Станкоски.

“…Одредени откупни компании имаат истакнато некое известување дека доколку се зголемиле цените, и тие ќе им до плателе. Сметам дека сакаат тутунарите да ги доведат во заблуда. Во Законот за тутун се вели дека има можност да се зголемат цените доколку има некои вонредни или неочекувани ситуации во текот на производството и на откупот. Со официјален анекс се решава и може да се зголемат цените по класи. Тоа што го истакнуваат некои фирми е небулоза. Тоа е и малициозно однесување спрема тутунарите. Да бидат сериозни и може да ги зголемат цените по класи. Апелирам тутунарите да не подлегнуваат на такви дејанија…“

Изјавата можете да ја прочитате на следниот линк:
Станкоски во одбрана на тутунарите – Маркукуле (markukule.mk)

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *