Зајкова: Целта за 2024 е надминување на сите досегашни предизвици и интензивно работење за скорешно членство во ЕУ.
Фокусот во годината која ни претстои мора да биде ставен на тоа во кој правец ќе се движи државата понатаму.
Сите заедно да работиме на надминување на предизвиците кои го кочат евроинтегративниот процес, а истовремено и да се решаваат системски, а не популистички сите внатрешни прашања кои ја засегаат социо-економската состојба на граѓаните, истакна претседателката на Либерално демократската партија (ЛДП) Моника Зајкова во интервјуто за Press24.
Целото интервју можете да го причитате на смедниот линк
.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *