📢„Не може да не гласаат за влада, замислете да не гласа уште некој и техничка влада да не се избере, се доведува во прашање целиот процес на избори. Каква е таа неодговорност? Јас ќе влезам во влада, ама нема да гласам, а вие граѓани гласајте за мене, јас ви мислам добро. Па не мислиш добро, затоа што ако не се гласа за техничка влада, нема избори. Ако ВМРО-ДПМНЕ не ја гласа техничката влада и ако уште три или четири други пратеници не гласаат, ние нема да имаме техничка влада и немаме избори. Тоа е целосно неразмислување за иднината на државата“ посочи Ристо Пенов во интервју за Слободен печат.
👥Ние сме во коалиција со СДСМ и таа соработка е долга и позитивна, работиме на позитивниот правец на движење на државата и многу проблеми во тој поглед се решени. Тоа се тешки одлуки, непопуларни, но со долгорочни позитивни ефекти за државата, како влезот во НАТО, напредокот кон ЕУ.
📺 Целото интервју можете да го го гледате на следиот линк:
.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *