, директор на Државниот инспекторат за земјоделство:
,,Досега се откупени преку 6 000 тони тутун. Нема пријавено некои неправилности.
Има некакви дојави, но немаме официјална пријава. Но, на теренот сѐ ќе провериме.
Откупот се одвива со бавно темпо, но ќе видиме. Сакам да ги повикам откупните компании да го следат примерот на Владата која најави зголемување на субвенциите за над 25 отсто, така што да го направат тој чекор поскоро и да заврши оваа голгота на тутунопроизводителите и да почнат што поскоро да се подготвуваат за новата, годинашнава реколта тутун.”

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *