🗣 Работен состонок на претседателката на ЛДП, Моника Зајкова – Monika Zajkova и членовите на работната група за родова еднаквост од #ЛДП, Билјана Аврамоска Ѓореска и Игор Вељаноски, со претставничките од Националниот демократски институт (НДИ), програмската директорка Александра Цветковска и вишaта програмска менаџерка, Ана Ангеловска.
➡️ На состанокот разговаравме за активностите во рамките на проектот #WoMenLead кој се реализира со финансиска поддршка од Шведската агенција за меѓународен развој и соработка (SIDA) и Националниот демократски институт (НДИ),
кои се во насока на обезбедување на родов „мејнстриминг“ (воспоставување на еднакви можности за жените и мажите во главните општествени текови) во изготвувањето на претстојните приоритети.
🤝🏻 Jа договориме идната соработка која ќе вклучи сесија со експерти од тимот на НДИ од Вашингтон, обука на кандидатки за претстојните парламентарни избори, сесии со советите на ЛДП, како и активности за спречување на насилство врз жените за време на изборната кампања.
.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *