Целејќи кон присликување на европските вредности дома, денеска претседателката Моника Зајкова и генералниот секретар Боби Мојсоски, како и министерот за локална самоуправа Ристо Пенов, беа дел од конференцијата „Година на европски можности“, во организација на Владата.
Давајќи осврт на сите минати успеси, како и на претстојните предизвици, оценувам дека постојаните дебати за придобивките од ЕУ, ќе ги зближиме ставовите и заедно ќе чекориме на патот кој е единствената опција за Република Северна Македонија.
За нас, Секој е важен и водејќи се од тоа, неуморно се залагаме за унапредување на социоекономската состојба во земјата, а најголем видлив напредок ќе постигнеме кога со здружени сили ќе ги надминеме сите пречки и ќе создадеме можности граѓаните да живеат европски.
.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *