Од огромно значење за заштита на целата држава од временски непогоди е осовременувањето на метеоролошката и хидролошка мрежа, како и радарските системи на УХМР, истакна Ивица Тодоровски, член на ИО на ЛДП на конфернцијата за климатска отпорност на Центарот за климатски промени.
🔵Како партија постојано се стремиме кон воведување на нови технологии и модернизација на сите процеси, токму затоа директорот на Управата за хидрометеоролошки работи ги пресликува нашите заложби во неговото работење.
.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *