Во рамките на проектот #WomenLead: , кој се реализира со финансиска поддршка од Шведската агенција за меѓународен развој и соработка (SIDA) и NDI North Macedonia беше одржана обука за потенцијатлните кандидатки за пратенички и активни учеснички во изборната кампања на која учествувааа претседателката на Форумот на жени на ЛДП, Билјана Аврамоска Ѓореска и членките на ИО на ЛДП, Маја Јовановска Костовска и Цветанка Геговска.
Обуката беше фокусирана на зајакнување на лидерските вештини и способностите да се препознае и спречи насилството врз жените во политиката.
.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *